Skip to main content

Antwoorden op veelgestelde vragen

Meandertochten

Wanneer komt iemand in aanmerking voor een vaardag?
Als iemand geen zicht meer heeft op genezing.


Hoe kan iemand zichzelf of iemand anders aanmelden voor een vaardag?
Door het invullen van het aanmeldformulier op de homepage van deze website: www.vaarwens.nl. Wij reageren op werkdagen binnen 24 uur na het insturen van de aanmelding.


Hoeveel mensen mogen er mee?

De vaardag is een dag waarin onze vaargasten verzorgd en ontzorgd worden en waarin waardevolle herinneringen kunnen worden gemaakt. Het intieme karakter van een vaardag is daarbij kenmerkend. Het aantal personen is afhankelijk of sprake is van ambulancevervoer. Met ambulancevervoer is het aantal personen dat de vaargast vergezeld maximaal 5 en wanneer geen sprake is van ambulancevervoer dan is het maximaal aantal 7 personen.


Wat kost een vaardag?

De vaardag is kosteloos. Onze sponsoren zorgen ervoor dat onze vaargasten deze dag geheel kosteloos kunt beleven. Na een vaardag plaatsen wij een mooi verslag op onze website met goedkeuring van onze vaargasten ook een aantal foto's van de dag.Op deze manier kunnen we laten, hoe de ontvangen donaties worden ingezet.


Mag er gerookt worden?

Uiteraard mag er binnen niet gerookt worden. Buiten in de kuip is het wel toegestaan met goedvinden van de andere passagiers.


 


Moeten we eten of drinken meenemen?

De vaardag is inclusief catering. Bij aankomst aan boord krijgt u koffie, thee/frisdrank met iets lekkers er bij. Tijdens de lunch bieden we u diverse belegde broodjes en koffie, thee, melk of karnemelk. Geeft u het alstublieft van te voren aan of u bepaalde dingen niet mag/kan eten. 




Wat voor kleding stellen jullie voor?

Op het water is het altijd een paar graden kouder dan op het land. Ook is er bijna altijd wind. Neem voldoende warme kleding mee. Beter een jas teveel dan te weinig. Binnen is er CV en in de kuiptent hebben we ook buitenverwarming dus het is altijd behagelijk warm aan boord. 





Welk schoeisel is het beste en welke is niet geschikt?

Trekt u alstublieft een paar gemakkelijke antislip wandel- of sportschoenen aan.

Naaldhakken zijn niet toegestaan aan boord!
Ze maken gaatjes in het (teak) dek en geven te weinig stabiliteit.

Zwarte en gepoetste schoenen maken lelijke strepen op ons lakwerk die moeilijk te verwijderen zijn.


Kunnen bedlegerige gasten en gasten in zware elekrische rolstoelen ook mee?

Volledig immobiele patiënten kunnen we uitsluitend aan boord nemen met behulp van een professionele ambulancedienst die door ons wordt ingeschakeld. Dit is ook geheel gratis en ambulancevervoer wordt door ons geregeld. Het Vaarwensschip en de Meander V zijn ingericht om brancards en zware elektrische rolstoelen aan boord te rijden. 



Is er een toiletvoorziening aan boord?

De Vaarwens is volledig rolstoeltoegankelijk en er is zelfs een tillift om gasten op het invalidentoilet te brengen!
Op de Meander V is er een toilet beneden. Dit toilet is niet toegankelijk voor patiënten die niet kunnen traplopen. Wel hebben we voor noodgevallen een mobiel toiletje dat overal in een beschut hoekje gebruikt kan worden. Verder zijn er een fles en een steek op beide schepen aanwezig.

In bijna alle havens is een aangepaste toiletvoorziening. Wij vragen hiervan gebruik te maken, alvorens aan boord te komen. 


Mag de hond ook mee?

Helaas mag de hond niet mee. Na een aantal incidenten, alsmede de onrust die het tijdens een vaardag meebrengt, hebben we besloten geen honden (hoe lief, klein of rustig ook) aan boord toe te laten. We kunnen hierin helaas geen uitzonderingen maken, tenzij het een hulp- of geleidehond betreft.



Wat is de duur van een vaardag?

De plaats van vertrek is tevens de plaats van aankomst in de middag. We vertrekken tussen 10.00 en 11.00 uur 's morgens. Rond de middag krijgt u een lunch aangeboden van de stichting. We arriveren tussen 15.00 en 16.00 uur weer in de haven van vertrek. Dit kan vroeger of later zijn en hangt af van het vaargebied, het weer en wat haalbaar is voor onze vaargast.

Heeft u nog vragen, bel of mail ons via de contactpagina.


Is er professionele hulp aan boord?

Uiteraard is er bij elke vaardag professionele en kundige expertise aan boord. Ervaren schippers en bootsmannen en -vrouwen die elk jaar o.a. de opfriscursus reanimeren krijgen en weten hoe te handelen als er iets mocht gebeuren tijdens een vaardag. En natuurlijk gaat er indien nodig altijd verpleging mee.






-