Skip to main content

Vaarwens 1320 op 13-05-2024

Even een (vaar)dagje niet op de tijd letten ...1320 Cor 10

Deze dag begon prachtig (wat weer betreft), bleef prachtig, en eindigde prachtig met het afscheid, waarbij het lang duurde voordat iedereen weer in de auto zat.

Een mooi verslag van boots Berthie:

Onze vaargast vandaag is Cor (geb. 1971) die samen met zijn vrouw Petra, hun kinderen Senna en Fynn en hun vrienden Jan Wouter, Hanneke en Mirjam de vaardag komt beleven.

Als iedereen aan boord is, houdt schipper Onno een instructiepraatje en wordt de route bepaald. Er wordt gekozen voor Pampus (en eventueel Muiden). Vrij snel na het varen op het IJ vraagt Onno aan Fynn, of hij misschien 'even' (let op 'even') de Vaarwens wilde sturen. Om kort te gaan; dat 'even' wordt bijna de hele dag!!

Fynn is niet alleen leergierig naar alle ins- en outs over varen, sturen, boegschroeven, boeien, bruggen, lichten etc. maar blijkt een super aanleg te hebben om ons veilig te loodsen te varen en te manoeuvreren. Dit alles onder de supervisie van schipper Onno, die hem veel uitleg geeft. Dank je Fynn, dat je ons zo goed en veilig hebt rondgevaren. Deze actie is zeker ook één van de redenen dat de sfeer aan boord zo super aanvoelt.

Aangekomen bij Pampus …. 2x een rode vlag ... oeps ... Helaas is Pampus gesloten. Dan ligt Muiden toch wel heel dichtbij en is ook een bijzonder doel met het Muiderslot en het schip 'de Groene Draeck'. Daar aangekomen leggen we ons schip achter de Groene Draeck aan, waarbij we van de steiger en gastvrijheid van de KNZ&RV gebruik mogen maken. Na de lunch en de bezichtiging van de Groene Draeck, de boeg weer richting Amsterdam.

De stemming is zo opperbest, je ziet iedereen op zijn eigen manier genieten en het weer dat nog steeds super is … dat er voor een extra rondje Nieuwendam wordt gekozen. Even de tijd vergeten.... Al met al een lange dag, met veel verhalen. Zo vertellen Cor en Petra over het ontdekken en het verloop van de ziekte van Cor en het ondergaan van alle behandelingen. Maar ook het binnenkort spannende moment, of de behandelingen ook het gewenste doel hebben, en dus een overwinning op zijn ziekte zullen zijn. (Wij hopen het natuurlijk van ganser harte!). De herinnering aan vandaag, precies een jaar geleden: Jullie gaven elkaar (voor de 2e keer) heel bewust en in vol ornaat het "ja”-woord.

Senna; Voor jou begint een spannende tijd met de eindexamens van je school, die deze week start met het vak Engels. Hoe mooi dat je voor deze dag niet gekozen hebt om met je neus in de boeken te zitten, maar om samen deze dag op het water door te brengen. Wij hopen zo dat het je gaat lukken. Je hebt al zo'n duidelijk toekomstbeeld, voor wat betreft een vervolgopleiding. Succes van ons allemaal!!

Fynn; Wat hebben we allemaal genoten van je glimlach van oor tot oor, toen je achter het stuur zat en je ons zo veilig naar ons doel wist te manoeuvreren. Wat was je in je element. Misschien iets voor je toekomst, dat varen?!

Jan Wouter en Hanneke; Wat bijzonder dat jij niet alleen een (oud) collega van Cor bent, maar dat jullie samen ook goede vrienden van Cor en Petra zijn. Je lach was deze dag veelvuldig te horen Hanneke. Zo fijn! Goed voorbeeld doet goed volgen.... Het huwelijk van Cor en Petra vorig jaar, deed jullie besluiten er ook voor te gaan. Volgende maand (21 juni) is het zover. Wat zul je er prachtig uitzien (in je paars/gele/oranje) jurk die dag. Veel plezier die dag met veel liefde en geluk samen met jullie kids voor nu en in de toekomst.

En Mirjam; Hoe mooi en fijn ook dat je erbij was deze dag. Door er te zijn, met jouw rust en liefde gaf jij deze dag ook een bijzonder gouden randje.

Er is, in overleg met iedereen, ervoor gekozen om er een extra lange dag van te maken en niet op de tijd te letten. Wat was dat een goede beslissing voor allemaal! Dank iedereen voor deze dag, die voor Onno en mij best wat energie vraagt, maar waar wij beiden ook veel positieve energie voor terugkregen.

Het ga jullie allemaal goed, en allemaal een goede, veilige vaart gewenst met alle dingen die op jullie pad gaan komen.

Auteur Vaarwens / Berthie

Reactie van Petra:

Vandaag een jaar geleden dat wij voor de tweede keer trouwde 🤵👰 wat een onvergetelijke dag hadden wij door Stichting Droomdag niet wetende hoe het verder zal gaan.
Nu een jaar later zijn we op dezelfde dag met Stichting Vaarwens wezen varen op de wateren bij Amsterdam en weer zo'n fantastische dag gehad en zoveel herinneringen gemaakt. We mochten een paar mensen uitnodigen, we zijn gaan kijken en Cor leek het leuk om naast onze kinderen met onze beste vrienden te gaan varen. Helaas kon er eentje niet mee maar die was in gedachten bij ons en wij bij hem.In de ochtend vertrokken, Mirjam reed met ons mee. Eenmaal bij de haven werden we ontvangen door Onno en Berthie. Er was gelijk een gezellige klik. Aan boord plaats genomen op het achterdek en na een praatje gingen we op weg. Fynn onze jongste had veel belangstelling en mocht "even" varen, dat even werd bijna de hele dag en heeft veel talent volgens Onno, achteruit, manoeuvreren door de sluis, door volle wateren hij deed het of hij nooit anders had gedaan, dat stralende koppie, goud waard. We zouden naar het eiland Pampus maar helaas de rode vlag en konden we er niet op, door naar Muiderslot daar tegenover aangemeerd, naast De Groene Draeck. Heerlijke lunch, drinken, bij aankomst koffie/thee met wat lekkers, worst, kaas en snoep. Wat zijn wij verwend, we werden niet vergeten. Wij zijn dankbaar dat we nog deze herinneringen met onze lieve kinderen en vandaag met onze fantastische vrienden hebben kunnen maken, net als vorig jaar onze tweede bruiloft waar ook familie bij was, maar soms moeten er keuzes worden gemaakt. Zelfs ik( Petra, vrouw van Cor) kon genieten en het even loslaten. In de avond ging ik weer aan, maar dit neemt niemand van ons af. Wij hopen nog een tijd herinneringen met elkaar te kunnen maken en bij elkaar te zijn. Maar wat is het fantastisch dat er dit soort stichtingen zijn, het is zo waardevol een dag waar je kan genieten. Wij staan positief in het leven, af en toe een traan maar daar zijn onze kinderen, familie en onze vrienden wat wij terecht kunnen.

Stichting Vaarwens, Onno en Berthie uit de grond van mijn en ons hart ❤️dank jullie wel. 

Lieve groetjes Petra 

Met dank aan:
Dagschipper Onno en boots Berthie voor hun inzet
Stichting Vaarwens voor het plannen van deze vaardag
Jachthaven Naarden voor de ligplaats van ons kantoor
Amsterdam Marina / Jachthaven Groep voor het beschikbaar stellen van de ligplaats
Bedrijven Kraanspoor voor de parkeergelegenheid gasten
Brandweer Amsterdam-Amstelland kazerne IJsbrand voor de parkeergelegenheid vrijwilligers
Hema Amsterdam NDSM-straat voor de deels sponsoring van de lunch
KNZ&RV Muiden voor de gastvrijheid tijdens de lunch
Oranjesluizen voor de vlotte schuttingen
Port of Amsterdam voor de vergunningen
en alle sponsoren die deze dag gratis mogelijk maakten...


Cor 100
Cor 101
Cor 103
Cor 105
Cor 107
Cor 108
Cor 111
Cor 112
Cor 115
Cor 116
Cor 118
Cor 125
Cor 128
Cor 130
Cor 131
Cor 136
Cor 139
Cor 141
Cor 144
Cor 148
Cor 153
Cor 156
Cor 159
Cor 160